Οργανωμένη επίθεση οπαδών της Ντιναμό εναντίον φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

του Γρηγόρη Μητσέλου,

Επίθεση με πέτρες και βόμβες μολότοφ δέχθηκαν δύο πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ για το παιχνίδι με την Ντιναμό στο “Μάκσιμιρ”. Μία φίλαθλος της ομάδας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι. Όταν τα λεωφορεία σταμάτησαν σε φανάρι εμφανίστηκαν 100 οπαδοί της Ντιναμό με άγριες διαθέσεις. Οι Έλληνες οπαδοί έφυγαν τρέχοντας από το πούλμαν ακόμα και πηδώντας από τα παράθυρα. Οι χούλιγκαν εγκατέλειψαν αμέσως τον τόπο της επίθεσης και λίγο αργότερα είχαν φτάσει ασθενοφόρα και γιατροί για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους ελαφρά τραυματίες.


Ο Σπύρος Μηλιώρης μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ, κατήγγειλε αδιαφορία της κροατικής αστυνομίας στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero..«Ο ΠΑΟΚ έχει ενημερώσει τον παρατηρητή του αγώνα της ΟΥΕΦΑ και το ελληνικό προξενείο. Αυτή τη στιγμή γύρω από το ξενοδοχείο υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο να φύγουμε τέσσερα λεωφορεία. Στο ένα ήταν η ομάδα, στο δεύτερο οι δημοσιογράφοι, στο τρίτο η διοικούντες και στο τελευταίο αυτό που μετέφερε του οπαδούς.Σταματήσαμε σε ένα φανάρι είχε μπροστά μας ένα  περιπολικό.Ξαφνικά από γύρω που υπήρχε δασάκι βγήκαν εκατό άτομα με καλυμμένα πρόσωπα και πέταξαν τρεις πυρσούς.Ένας από τους αγνώστους μπήκε μέσα στο λεωφορείο και έβαλε φωτιά το κάθισμα. Σπάσαμε τα τζάμια για να μπορέσουμε να βγούμε έξω. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε και δεν άνοιξε τις πόρτες. Άρχισε να καίγεται το λεωφορείο και εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε. Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε μόνοι μας τα τζάμια με αποτέλεσμα μία κοπέλα να χτυπήσει στο χέρι. Υπάρχουν τρεις σοβαρά τραυματίες.Μια κοπέλα με σπασμένο χέρι και άλλη με σπασμένη μύτη. Σωθήκαμε από θαύμα. Αυτό που έχουμε να καταγγείλουμε είναι ότι η αστυνομία δεν κουνήθηκε καθόλου. Δεν βγήκε καν από τα αυτοκίνητα να μας βοηθήσει”.

Η διοίκηση της Ντιναμό καταδίκασε τα επεισόδια μέσω εκπροσώπου της: “Είμαστε σοκαρισμένοι. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και θεωρούμε πως αποτελεί επίθεση στην ίδια μας την ομάδα γιατί ντροπιάζει την φήμη του συλλόγου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτές τις πράξεις, ειδικά από την στιγμή που η Ντιναμό έχει δημιουργήσει ένα καλό όνομα στην Ευρώπη”.

Ποιοι θα εκτίσουν ποινή λόγω κίτρινων καρτών και πότεΟ Μάκης Χάβος αποφάσισε σε ποια ματς θα εκτίσουν τις ποινές τους οι τιμωρημένοι με κίτρινες κάρτες παίκτες.


Στο ματς με τον Ηρακλή οι Κοντρέρας και Φωτάκης συμπλήρωσαν από τέσσερις κίτρινες κάρτες ενώ ο Βιτόλο έφτασε τις επτά και θα απουσιάσει σε δύο από τα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος που ακολουθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κοντρέρας θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Φωτάκης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Βίκτορ Βιτόλο, που αντίκρισε εσκεμμένα κίτρινη, θα εκτίσει την ποινή του στο  παιχνίδι με την Κέρκυρα την ερχόμενη Κυριακή (19/12) και στο ματς της 16ης αγωνιστικής δηλαδή στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό.